Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

90 personer bor i bilhall med löss

I en gammal bilhall i Jönköping bor uppemot 90 personer som har fått uppehållstillstånd, men inga mer permanenta boende. Det uppger SVT Agenda, som också rapporterar om vägglöss i bilhallen.

SVT Agenda rapporterar om att det från början var tänkt som en provisorisk lösning när flyktingkrisen var som värst hösten 2015. Men boendet Oskarshall, en gammal bilhall, används fortfarande av Jönköpings kommun för att ge tak över huvudet åt de som anvisas till kommunen.

I bilhallen bor flera små barn som uppges bli bitna av vägglössen. Familjerna ska enligt SVT Agenda sova i ett litet bås i bilhallen, väggarna är tunna och det saknas innertak.

Usla förhållanden

Enligt SVT är förhållandena på boendet så usla att de ansvariga på kommunen helst skulle slippa driva boendet.

– Det är oerhört viktigt att avveckla de här boendena så fort det går, säger Åsa Jonsson-Sköld, flyktingchef på Jönköpings kommun till SVT Agenda.

– Vi skulle inte driva det här om vi tyckte att vi hade andra boendelösningar, säger det ansvariga kommunalrådet Andreas Sturesson (KD).

Han tycker att människor borde anvisas till platser där det finns bostäder och han tycker att kommunen kunde få uppskov att ta emot nyanlända så att människor slapp bo som de gör nu.