Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunne mannen hittad avliden

Den 95-åriga man i Huskvarna som varit försvunnen sedan måndag eftermiddag har hittats avliden. – Han anträffades på en avlägsen plats i Huskvarna, cirka 1,6 kilometer från sin bostad, säger polisens presstalesperson Thomas Agenvik.

Det var vid 23-tiden på måndagen som polisen larmades om en försvunnen man, 95 år gammal. Han är senast sedd vid 14-tiden utanför sin bostad på Vättergatan i Huskvarna.

Enligt personer som såg mannen gick han med en rullator och i riktning mot Esplanadrondellen. Han tros vara klädd i blå vinterjacka och beige keps med röd text. Rullatorn är röd med en korg.

Vid 05-tiden på tisdagsmorgonen uppgav polisen att de under natten hade fortsatt att söka efter den försvunne mannen utan resultat.

Letar med drönare

Under tisdagsmorgonen var ett tiotal polispatruller engagerade i sökandet.

– Sökandet går till på vanligt vis med polispatruller, sedan kommer vi även att använda drönare för att söka uppifrån luften, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik klockan 08 på tisdagen.

Polisen gick ut med en uppmaning till allmänheten om att hålla utsikt och fundera på om man gjort iakttagelser som kunde vara till hjälp för att hitta mannen.

– Alla utrymmen är intressanta – trappuppgångar, förråd, altaner och trädgårdar. Tror man att man hittat honom får man gärna ringa 112, säger Thomas Agnevik.

Söker längs Huskvarnaån

Klockan 09 meddelade polisen att de hade fått in flera tips till regionledningscentralen. Varje tips bedömdes och följdes upp och man höll förhör med uppgiftslämnarna.

Under förmiddagen sökte polisen med en UAS, drönare, över Huskvarna och räddningstjänsten sökte av Huskvarnaån med båt.

Hittad avliden

Vid 10.10 på tisdagen meddelade polisen att den eftersökte mannen har anträffats avliden i Huskvarna.

– Han anträffades på en avlägsen plats i Huskvarna, cirka 1,6 kilometer från sin bostad. Det var på en bakgård som gränsar till ett skogsparti, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Mannen anträffades av en polispatrull strax efter klockan 09 och anhöriga har underrättats.

Varför dröjde det så lång tid innan mannen hittades?

– Jag vet inte. Det finns många platser att söka på. Vi arbetar efter en viss metodik. Vi börjar alltid med att söka av den egna bostaden, sedan går vi vidare i trappuppgångar och övrig yta i fastigheten. Därefter vidgar man sökområdet allt eftersom, säger Thomas Agnevik och fortsätter:

– Vi fick det här fallet till oss strax före klockan 23 igår, vilket är en olycklig tidpunkt som försämrar omständigheterna. Det ger oss minimal möjlighet till allmänhetens hjälp och så är det mörkt. Det är naturligtvis väldigt tråkigt att det slutade så här.

Polisen misstänker inget brott men kommer att genomföra sedvanliga utredningsåtgärder och kroppen kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning.