Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

A6 golfklubb ska vara kvar!

Stadsbyggnadsnämndens ordförande, Anders Samuelsson, går återigen ut och sågar benen av medborgare som vill utveckla Jönköping. Nu är det A6 golfklubb som inte har något existensberättigande enligt Centerpartiet.

Tror Anders Samuelsson att en väl fungerande ideell förening med över 1000 medlemmar ska överleva om de fråntas 67% av sin verksamhet? Nämnda förening påverkar folkhälsan positivt och golfbanan i sig är en del av kommunens gröna lungor och är betydelsefull för allas vår rekreation och tillgång till naturen. Hur Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna ställer sig till Centerns planer framgår tyvärr inte i artikeln.

Vi, Demokraterna i Jönköping, har sedan tidigare tydligt uttalat vårt ställningstagande om hela A6 området:

Bygg bostäder på A6 i begränsad omfattning och koppla ihop den byggnationen med den som planeras på Ekhagen.

Vi kommer att redogöra för våra förslag till kommande bostadsbyggnationer när det kommunala bostadsförsörjningsprogrammet ska beslutas i oktober månads kommunfullmäktige.

Våra förslag kommer visa att ett begränsat antal bostäder på A6 golfbana kommer att vara mer än tillräckligt.

A6 golfklubb är en inkluderande förening med många intressanta pågående och framtida projekt om hur området kan utvecklas i takt med att föreningen också hittar nya sätt att verka.

Vi värnar föreningslivet och ser att det goda samarbetet mellan A6 golfklubb och viljan att hitta gemensamma bra lösningar med kommunen är lysande exempel på vad man kan ge och ta med respekt för varandras uppdrag.

Demokraterna i Jönköping

Carin Berggren

Ola Helt

Anders Jörgensson

AnneMarie Grennhag

Bo Grennhag

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel