Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-målvakten lånas ut – igen

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

Adam Åhman har fortfarande inte fått någon speltid i SHL den här säsongen och nu kommer han återigen matchas i Hockeyallsvenskan för att komma in i matchtempo.

HV71:s målvakt Adam Åhman opererade höfterna i somras och har därefter rehabiliterat under hösten innan han i slutet av november började träna med laget. I början av december fick han klartecken för spel och gjorde en juniormatch i HV innan han lånades ut till Västerviks IK.

– Det är jäkligt skönt. Jag har väntat på det här ett bra tag nu och det känns riktigt gött, sade Åhman till Jnytt i samband med att han skulle göra säsongens första match.

Efter tre matcher i Västervik återvände Åhman till HV i samband med att Hugo Alnefelt lämnade klubben i samband med JVM som fortfarande pågår.

Åhman har dock inte fått någon speltid, utan har sett matcherna från båset när Jonas Gunnarsson vaktat buren.

På torsdagseftermiddagen meddelar nu HV71 via twitter att Åhman kommer lånas ut till Västervik i ytterligare två matcher. Matcherna spelas på lördag, mot AIK, och på tisdag, mot Timrå IK.

HV71 spelar inte förrän den 9 januari och Åhman kommer således inte missa några HV-matcher under tiden han är utlånad.