Det var förra söndagen när kompisarna Daniel Gunnarsson och Johan Lindquist hade gett sig ut med båten för att fiska i Jönköpingstrakten, som olyckan inträffade. Av en tillfällighet höll Johan Lindquist på att filma när Daniel Gunnarsson fick napp. Det var när fyrakilosgäddan skulle tas loss som Daniel Gunnarsson fick kroken i fingret.

– Man är väl klantig! Normalt när man tar bort gäddan från kroken har man en tång som man krokar av den med. Man ska aldrig ta i draget. Men då gäddan satt fast med en krok ville jag ta loss den så försiktigt som möjligt. Jag ville vara rädd om gäddan, då fick jag kroken genom fingret, berättar Daniel Gunnarsson.

Incidenten förstörde dock inte fiskelyckan.

– Efter att ha fått bort kroken från fingret satte jag på ett plåster och så fortsatte vi fiska. Jag behövde inte sy, berättar Daniel Gunnarsson.

Krok i handen

Trots att det tycktes se ut att vara mycket blod på filmen så tyckte han inte att det var så farligt.

– Det var värre en annan gång när jag råkade halka och ramlade så att jag fick kroken rakt i handen. Den gick visserligen inte igenom handen då, men det blödde betydligt mer.

Du menar att du fått krokar i dig tidigare?

– Jadå, många gånger! Till och med en gång tidigare i år hände det. Det händer lite var och varannan gång att jag skadar mig så det blöder, men jag är inte rädd för att se blod. Man skadar sig ganska mycket när man fiskar. Gälbågen är också ganska vass.

Den värsta fiskeolyckan som Daniel Gunnarsson varit med om var när han fick ett 35 gramsdrag i bakhuvudet. Det ledde till en lättare hjärnskakning och gick så långt att den träffade skallbenet och en läkare fick skära loss honom.

Har inte ont

Daniel Gunnarsson brukar fiska mest abborre på vinter och sommar och gädda på våren och hösten. Det är ofta som han är ute och fiskar med sin kompis.

– Jag har inte ont i fingret i dag, men jag kände av det lite i lördags när jag skulle ut och spela golf. Då kändes det lite svullet när jag höll i klubban, berättar han och tycker att det var lite roligt att händelsen fastnade på film.

– Jag tror att många gäddfiskare och sportfiskare skrattar lite åt det och känner igen sig.

Läser du i appen, klicka här för att se filmen!