Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordet: Tyst kring nya bevis

Artikel 11 av 12
Mordet i Tovrida
Visa alla artiklar

I måndags inleddes rättegången i Göta hovrätt angående mordet i Tovrida. Förhandlingarna väntas vara klara under nästa vecka och åklagare Jessica Andersson är tystlåten kring den bevisning som eventuellt kan få användas.

Under måndagens förhandlingar presenterade åklagarsidan nya bevis, men försvaret protesterade kraftigt och ansåg att bevisningen var olaglig.

Jönköpings Posten rapporterade under tisdagen att det gäller en inspelning mellan två anhöriga och närstående till den misstänkta mannen. Under torsdagen hade rätten inte beslutat om inspelningen får användas som bevis eller inte. Åklagare Jessica Andersson är tystlåten.

- I och med att vi inte fått något beslut från hovrätten än om vi får gå igenom den nya bevisningen som åberopas så kommenterar jag inte den i nuläget, säger Jessica Andersson till Jnytt.

Hur har dagarna varit i hovrätten?

- Dagarna här har varit en repris av tingsrättsförhandlingen, det har varit ungefär samma sakframställan och även uppspelning av vittnesförhör på samma sätt.

Förhandlingarna i Göta hovrätt väntas vara klara nästa vecka.