Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagarens ord om BMW-stölderna

Efter tre dagars förhandling i tingsrätten är nu rättegången mot de två män som är misstänkta för flera fall av grov stöld då de gjort inbrott i BMW-bilar och därefter gömt stöldgodset utanför Jönköping.

Männen misstänks för ett 15-tal stölder, som rubriceras som grova, efter bilinbrott i BMW-bilar runt om i Sverige. Stöldgodset ska ha transporterats och gömts i en stuga utanför Lekeryd. Delar av godset förvarades först i Habo innan det togs till Lekeryd.

Rättegången inleddes i torsdags i förra veckan och avslutades under onsdagen.

- Slutpläderingarna gick ut på att brotten har begåtts i samförstånd mellan männen och pekade på den bevisning som finns, säger åklagare Pernilla Törsleff.

- Sammantaget ska all bevisning prövas i fallet, fortsätter hon.

I stöldgömmorna ska det bland annat ha hittats bildelar som instrumentpaneler och rattar. Men det har även gjorts dna-träffar som kunnat koppla männen till stöldgodset. Jönköpings Posten har tidigare rapporterat att det inte finns någon bevisning för att männen tillhör något kriminellt nätverk. Männen nekar till brott och i förhör ska den ena ha uppgett att han var i Sverige för att turista och den andra mannen att han var i landet för att besöka släktingar och söka jobb.

Pernilla Törsleff yrkar på 2,5 års fängelse.