Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkte fast efter stöldturné i p-hus

En man i 40-årsåldern gjorde inbrott i flera bilar i parkeringshus i Jönköping. Nu åtalas han för flera brott.

Från mitten av december till början av februari gjorde mannen, enligt åtalet, inbrott i flera bilar som stod parkerade i parkeringshus i centrala Jönköping.

Mannen kom över en ryggsäck med kläder och necessär, en jacka och en väska innehållande mätutrustning. Han försökte dessutom göra inbrott i ytterligare en bil och på så sätt komma över saker till ”ett icke ringa värde”.

Mannen greps 20 februari sedan han blivit påkommen med att ha stöldgods, bland annat ett par hörlurar och en necessär, på sig.

Förnekar brott

Mannen anhölls senare samma dag och har suttit häktad sedan 22 februari. Nu åtalas han vid Jönköpings tingsrätt för häleri, tre fall av stöld och ett fall av försök till stöld.

Åklagarens bevisning består bland annat av fotografier från övervakningsfilmer. Mannen, som är i 40-årsåldern, nekar till alla anklagelser.

Både företag och privatpersoner finns bland de drabbade, och flera av dem vill ha skadestånd på mellan 3 000 och drygt 10 000 kronor.