Bumberballs, pingis, klättervägg. Eller Trollkarlsshow, gokart och konserters. I vecka arrangeras det flera olika aktiviteter för skollediga barn.

– Vi vill erbjuda aktiviteter för alla intressen i olika miljöer och sammanhang samtidigt som vi vill att aktiviteterna ska bidra till nya kontaktytor för de barn och unga som deltar, säger Julia Sandvall, enhetschef för kulturproduktion.

Under veckan kommer bland annat Martin Emtenäs, programledare på Mitt i naturen och besöker sju bibliotek i kommunen och berättar om vilda djur. Det kommer även gå att Halloweenpyssla eller göra annat på de skapande verksamheterna.

Playday arrangeras under hela lovet och innebär lek. Cirkuskonster, klättervägg, dans, fotbollsbiljard är exempel på aktiviteter, dessutom kommer Tobbe Trollkarl vara på besök.

– Vi på kultur- och fritidsförvaltningen är måna om att skapa en innehållsrik och varierad lovverksamhet för Jönköpings kommuns barn och unga. Vi har satsat på bredd med allt från idrott utan krav på prestation till musik och skapande verksamhet. Vi är glada för att så många föreningar och organisationer också bidrar med så många olika typer av verksamhet under höstlovet. Tillsammans hoppas vi att det finns något som passar för alla, säger Andreas Tärnkvist, avdelningschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

För de över 13 år finns ytterligare aktiviteter som gokart, padeltennis, vattengym och konserter.

En komplett lista på kommunens aktiviteter under höstlovet finns på Jönköpings kommuns hemsida.