Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Al-Ammari räddade poäng för J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

J-Södra fick med sig en poäng från hemmamatchen mot Halmstads BK. HBK tog ledningen i slutet av den första halvleken, men efter en ny bra andra halvlek lyckades J-Södra kvittera. Laget hade ett par bra målchanser innan Amir Al-Ammari blev målskytt och poängräddare.

Jönköpings Södra tog emot Halmstads BK i Superettans sista våromgång. J-Södra fick göra en förändring i den tilltänkta startelvan. Detta då Max Watson fick en känning i sätesmuskeln och tvingades stå över, in istället med Joakim Karlsson.

- Det kom smygande under uppvärmningen, och det var dumt att chansa. Jag var lite trött efter Örgryte-matchen, men det är ingenting jag tänkt på i veckan. Men det hade varit dumt att chansa och eventuellt offra ett byte efter fem minuter, säger Watson till Jnytt.

Jämn matchinledning

Den första delen av halvleken var spelmässigt jämn och båda lagen kom till hyfsade chanser.

Först var det Halmstads Kosuke Kinoshita som kom till avslut i straffområdet, men Frank Pettersson räddade och höll bollen. Samme Kinoshita hade ytterligare en chans efter 30 minuter, men Pettersson kunde rädda igen.

För J-Södra hade Tom Siwe och Jesper Svensson varsitt hyggligt skottläge, men bollen gick utanför mål. Även Amir Al-Ammari hade en okej chans men fick inte alls träff med högerfoten.

Ju längre halvleken led, ju mer Halmstad blev det och gästerna skulle ta ledningen några minuter innan paus. Ytterbacken Thomas Boakye stack upp på vänsterkanten och fick bollen, Boakye hittade in med ett fint inspel till Kosuke Kinoshita som gjorde 0-1.

- Det är en relativt jämn första halvlek, inte så mycket chanser åt något håll. Vi får inte igång vårt passningsspel, men har lite korta sekvenser, säger Christer Persson.

Flera kvitteringschanser direkt i andra

Peter Gwargis hade en bra chans att kvittera direkt efter paus, han sköt direkt precis vid straffområdeslinjen, men Malkolm Nilsson fick bollen rakt på sig och kunde rädda. Det kunde han några minuter senare också, när Jakob Orlov hade en ypperlig chans. Anfallaren kom till avslut i straffområdet, rakt framför bortamålet utan att få den i nät.

Efter en timmes spel var Gwargis nära att kvittera med ett riktigt kanonskott. Han fick bollen precis utanför straffområdet. Ett steg i sidan och skott med vänstern, bollen tog i kryssribban och studsade ut till bortaförsvarare som kunde rensa undan.

- Vi får igång mer variation i vårt spel, med mer kontrollerade passningar. Vi har en bra linje och kan hålla bollen och etablera tryck. Vi har en del chanser och nästanlägen, säger Christer Persson.

Al-Ammari kvitterade

Efter 76 minuter skulle J-Södra kvittera. Tom Siwe kom igenom på kanten, bollen gick via Fredric Fendrich in till Amir Al-Ammari som dundrade in kvitteringen. Med tanke på spelbild och chanser var målet i allra högsta grad rättvist.

J-Södra försökte forcera för ett segermål, men inget av lagen lyckades vaska fram någon riktigt het chans att avgöra tillställningen som slutade 1-1.

Jnytt-TV: Presskonferensen med lagens tränare samt en intervju med Anton Liljenbäck.