Loppet för alla arrangerades av Unga Reumatiker, Unga Allergiker, Unga Synskadade och Ungdom för social hälsa. Syftet var att sprida information om organisationerna och att uppmärksamma olika funktionshinder.
– Vi vill visa att vi existerar eftersom många inte vet om att våra organisationer finns, säger Christoffer Karlberg, ordförande i Unga Allergiker Jönköping.
66 personer hade anmält sig till motionsloppet, som var 3,2 kilometer långt och hade start och mål i Knektaparken. Vinsterna lottades ut och gick inte till de som tog sig runt snabbast.

”Bra sätt att träffas”
– Det här är första gången vi genomför det här loppet, men vi planerar att göra det igen nästa år, säger Christoffer Karlberg.
Alla som sprang loppet kommer inte från Jönköpingstrakten, utan det fanns deltagare från både Stockholm, Göteborg och andra orter.
– Det här är väldigt viktigt. Att man inte kan springa betyder inte att man inte kan motionera, säger Paulina Tarabczynska, vice ordförande i Ungdom för social hälsa på riksplanet.
– Det här är dessutom ett bra sätt att träffas och umgås. Vi som jobbar i de olika organisationerna har funnit varandra och blivit vänner, det är jättebra kemi mellan oss.

Går till forskning
Innan loppet var Friskis & Svettis på plats och höll en uppvärmning, och under dagen fanns det möjlighet att prova på en paddlingsaktivitet som Jönköpings Kanotklubb höll i. Det gavs även chans att hoppa hoppborg och gå tipspromenad.
Alla intäkter och donationer i anslutning till loppet går till forskning och de egna organisationerna. Priserna var skänkta av sponsorer.