Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla vill svalka sig - fläkten slut överallt

Supervärmen i Jönköping märks av på flera olika sätt, bland annat i varuhusen. Något som svalkar många dessa dagar, bordsfläkten, är slut i hela Jönköping. - Vi har hängt upp en lapp om det, folk frågar varje dag, säger en medarbetare på Clas Ohlsson.

De som vill ha en svalkande bordsfläkt i värmen kommer inte få tag på det lätt. När Jnytt gör en koll med Jönköpings stora elektronikkedjor och varuhus är fläkten slut överallt.

När man ringer till Elgiganten svarar kundtjänst-roboten att "vi har stor efterfrågan på fläktar som är slut hos oss i hela landet, och hos leverantören, vi beklagar det.".

- Frågor om fläktar av alla slag kan vi inte besvara i nuläget, säger rösten i Clas Ohlssons automatiska kundtjänst.

"Får frågan varje dag"

Biltema, Jula, Kjell & Company, Media Markt, Teknikmagasinet, ÖoB, Elgiganten, Rusta och Elon - ingen har en bordsfläkt för försäljning i nuläget.

- De tog slut för över en månad sen och haft kunder som frågat varje dag. Vi har hängt upp lapp om det så folk kan se det direkt.

De flesta affärer beskriver att det är dåligt även hos leverantörerna.

- Vi får knappt in något från våra leverantörer alls just nu. Jag tror det kommer komma ett par fläktar inom några dagar men de lär ju ta slut direkt, säger medarbetaren på Clas Ohlsson.

Trots att många vill ha fläktar och att det är slut överallt, beskriver arbetaren på Clas Ohlsson att folk förstår hur läget är.

- De blir inte sura utan de förstår ju att det ligger till nu när det är så varmt. Det är ju slut överallt liksom.