Antalet besökare under sommaren ökade med 6 300 i år på Jönköpings läns museum, men i september blev 11 664 besök registrerade. Detta är en ökning på 45 procent, och 3 650 fler besök, än förra året.

De ökande besökssiffrorna är ett konkret tecken på uppskattning – vilket både gläder och inspirerar oss medarbetare. Det positiva mottagandet sporrar oss att utveckla utbudet ännu mer. Det är en spännande utmaning att arbeta med teman och ämnen som skapar angelägenhet, menar Sergei Muchin, museichef, i ett pressmeddelande.

Förklaringen till varför fler lockats till länsmuseet kan vara de två sommarutställningarna Max Books stora konstverk och Länssalong 2016, med konst av länets egna konstnärer. Utställningarna om John Bauer fick också många turister att åka hit. Men enligt museets egen besöksstatistik är det ABC bokstavslek, Face the facts och An ordinary boy som varit populärast att uppleva.

Även pysselverkstaden och Sagogarderoben har varit fullt av besökare, men just nu har vi högtryck i vår bokstavsutställning ABC bokstavlek, berättar museivärden Frida Stenmark i ett uttalande.