Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Árni: "Besviken på mig själv"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Anfallaren Árni Vilhjálmsson lämnar J-Södra. Det beskedet lämnade J-Södra under tisdagen. - De säger att det blir svårt för mig att få speltid här och jag pratade med klubben och kom till beslutet att bryta kontraktet och att vi skulle gå åt olika håll, säger Vilhjálmsson till Jnytt.

J-Södra skriver på sin hemsida att anfallaren och J-Södra går skilda vägar.

”Efter dialog med varandra står det klart att Jönköpings Södra och Árni Vilhjálmsson går skilda väga och att kontraktet upphör att gälla per idag den 7 augusti.

Föreningen och Árni har under en tid haft dialog gällande framtiden och är nu överens om att detta är bäst för bägge parter.

Jönköpings Södra vill tacka för de ca 1,5 åren som Árni representerat föreningen. Vi vill särskilt framhäva den professionella inställning och engagemang som Árni visat såväl i tränings- som matchmiljö. Vi önskar Árni all lycka till i hans framtida karriär.”

"Det har gått ganska fort"

När Jnytt når den isländske anfallaren håller han på att packa. På torsdag tar han sitt pick och pack till Island. Vad som händer sen är inte klart.

- Jag har ingen aning just nu, det har gått ganska fort och jag har inte haft så mycket tid att kolla vad som finns. Men jag vet att min agent har börjat tala med klubbar, så jag hoppas det löser sig rätt fort, säger Vilhjálmsson.

Är du besviken?

- Jag är inte besviken på klubben, men jag är lite besviken på mig själv. Jag hade lovat mig själv att göra allt jag kan för att hjälpa klubben tillbaka till Allsvenskan direkt. Det var därför jag tränade så in i helvete under vintern, jag ville hjälpa laget tillbaka.

Árni Vilhjálmsson gjorde 1 mål och 1 assist på 16 matcher i Allsvenskan förra säsongen och i Superettan har det blivit 3 mål och 1 assist på 12 matcher. Han säger att han trivts bra i Jönköping.

- Livet utanför fotbollen har varit bra, det är mycket bra människor i staden och i klubben. Spelarna är också bra människor och jag har trivts med tränarna som har varit fantastiska. Jag kommer vara bra vän med några av spelarna under resten av livet.

Efterhängsen skada

Jnytt har tidigare skrivit om islänningens tuffa tid där han fått begränsat med speltid i J-Södra.

Han hade en höst och vinter som förstördes av en efterhängsen axelskada.

– Jag har alltid trott på mig själv, jag fortsätter att träna väldigt hårt. Jag har alltid tron att, när jag kommer in ska jag hjälpa laget. Antingen göra mål eller assist eller fortsätta kämpa. Nu har känslan varit att jag har lagt ner mycket jobb så nu hoppas jag att jag kommer få något tillbaka. Sånt är livet, det går upp och ner man måste alltid ha tron på sig själv och vara beredd när man får chansen, tyckte Árni.

Jnytt har sökt J-Södras sportchef Andreas Jankevics för en kommentar.