Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”I försvarsspelet är det annorlunda”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra har två träningsmatcher kvar innan det bränner till och är dags för premiär i Superettan på påskdagen. - Vi kör på bra varje vecka, säger Jesper Svensson till Jnytt.

Den 1 april spelar J-Södra borta mot GAIS när Superettan rullar igång. Innan dess ska det spelas två träningsmatcher. Den första spelas på Slättens IP, mot Carlstad United, i eftermiddag.

- Det går fort nu, de här dagarna fram till seriepremiär. Nu är det denna match som vi tänker på först och främst. Vi ska försöka vinna och göra så bra ifrån oss vi kan, säger Jesper Svensson och konstaterar att känslan i laget är bra:

- Det tycker jag. Det är en positiv stämning och vi kör på bra varje vecka fram till seriestart.

Är det något speciellt ni vill ska sitta nu?

- Vi jobbar på, och anfallsspelet kommer mer och mer. Vi tar match för match. Det är mycket som är nytt, men jag tror det kommer nu.

Fått stort förtroende

Jesper Svensson har fått stort förtroende under försäsongen och har tagit den ena wingbackpositionen i den för säsongen nya 3-4-3-uppställningen som Jörgen Wålemark implementerat.

- Det är lite annorlunda, det är det. Man får ta hand om kanten mer på egen hand om man säger så, men det har funkat bra tycker jag.

Hur stor skillnad är det mot en "vanlig" ytterback/yttermittfältsroll?

- Vi jobbar med positionsbyten och det blir inte jättestor skillnad. Men i försvarsspelet är det lite annorlunda. Jag tycker det fungerar bättre varje vecka som går, och nu får jag fortsätta så.

Axel Lindahl fick en smäll på träning i veckan och missar matchen. Det finns även frågetecken runt Fredric Fendrich som har ljumskproblem. Joakim Karlsson och Árni Vilhjálmsson kan däremot göra comeback.