Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anordnade olagligt streetrace – fyra män åtalas

Under påsken 2019 anordnades ett olagligt streetrace i Jönköping. Nu väcks åtal mot fyra män som anses ha anordnat arrangemanget.

Genom åren har det arrangerats olagliga streetrace under påskhelgerna, då många bilentusiaster samlas i Jönköping i samband med den årliga motormässan på Elmia.

Ett av streetracen ägde rum på Meteorologvägen på Axamo påskafton 2019. Racet avbröts av polisen, och eftersom det är olagligt har händelserna lett till åtal.

Fyra män, som är mellan 28 och 55 år, anses ha varit arrangörer och de åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt för brott mot trafikförordningen.

Samtliga fyra män nekar till anklagelserna. Åklagarens bevisning består bland annat av uppspelning av film över racet, ett facebookinlägg med deltagarlista, fotografier, chattkonversationer samt kontoutdrag och swishöverföringar.