Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anrika hotellet drabbat av asbest

Just nu pågår renovering av Stora hotellet i centrala Jönköping. Men man har stött på problem i form av asbest i byggnaden. – Det är inget ovanligt när man rotar i gamla hus, säger Carl-Henrik Nilsson, chef på hotellet.

Just nu pågår renovering av Stora hotellet i centrala Jönköping. Det har det gjort sedan 1 juli, men nu har man stött på problem i form av asbest.

– Ja, det kan jag bekräfta, säger Herman Johansson, arbetschef på Tage&Söner som utför arbetet på hotellet.

Nu är en speciell saneringsfirma anlitad för att ta hand om asbesten.

– Det är inte speciellt mycket, men asbest är så flyktigt material, säger Herman Johansson som berättar att asbesten satt på en rörböj med isolering på.

Saneringsfirman har påbörjat saneringen och det gör man genom att stänga av utrymmet för att sedan skapa ett undertryck.

Enligt Herman Johansson på Tage&Söner kommer upptäckten inte att försena bygget. Tanken är att man ska vara klar i mitten av november, och den planen ser man ut att hålla.

Nilsson lugn

Renoveringen av Stora hotellet i Jönköping betyder att man kommer att få fler hotellrum men också ombyggnation av befintliga rum. dessutom kommer man att göra två nya hissar med tillhörande hisschakt.

Carl-Henrik Nilsson, chef på Stora hotellet, känner ingen oro över upptäckten av asbest.

– Nej, det är inget ovanligt när man rotar i gamla hus. De har tagit hand om det på ett professionellt sätt.

Stora hotellet kommer att få 33 nya rum efter renoveringen, det gör att man har 167 rum totalt.