Husqvarna spelade 0-0 mot Mjällby i seriepremiären, men förlorade därefter sex raka matcher och har därmed blivit fast förankrat i botten av tabellen.

– Vi har hela tiden trott på vårt spel och på det vi gör – och det visade sig i dag. Vi har varit där i varje match och hittat positiva saker. Det har visserligen varit ganska dåligt från vår sida men vi har också haft otur, säger Arian Banda.

När det väl lossnade – då lossnade det rejält för HFF. Arian Banda öppnade målskyttet efter tio minuter och avslutade målskyttet i första halvlek när han satte 4-0-målet. Däremellan gjorde Tarek Alnator och Ryan Binns varsitt mål.

Mållös i sju matcher

– Det var riktigt varmt i dag och vi kämpade och gav allt i varje duell. Alla kämpade och gjorde allt för varandra, och det gjorde att vi kom till lägena. Jag tycker inte att de hade samma kämpaglöd, säger Banda, som bröt sin egen måltorka.

Efter att ha gått mållös i de sex första matcherna nätade han alltså dubbelt mot Skövde.

– Det var skönt. Jag fick riktigt bra inlägg vid båda målen, och det gjorde det enkelt för mig. Jag har försökt att inte tänka på det och göra mitt jobb. När det inte fungerar kämpar jag på, och det ger utdelning till slut, säger nyförvärvet från division 2-klubben Assyriska IK.

– Det har inte varit jättestor skillnad för mig, det är mest att det har varit en omställning att komma in i det med de nya lagkamraterna.

”Kämpade för varandra”

HFF vann till slut med 5-0 sedan Didric Andersson fastställt slutresultatet efter en timmes spel.

– Vi sade till varandra att vi skulle fortsätta kämpa och hålla nollan. Alla gjorde ett riktigt bra jobb och kämpade för varandra även när vi ledde stort, säger Banda.

HFF fyrdubblade sin poängskörd och lämnade över jumboplatsen till Åtvidaberg, som står för motståndet i nästa omgång.

– Det känns väldigt skönt, vi behövde verkligen det här för vårt självförtroende och för att visa både oss själva och andra vad vi kan. I dag visade vi att vi verkligen klarar av det här och att vi är ett bra lag när vi gör det vi ska, säger Arian Banda.