Tidigare i dag gick vi ut

Men nej, det var ju inte sant. Det var bara ett aprilskämt.

Kanske har du hittat flera aprilskämt bland medierna i dag. Sveriges Radio Jönköping gick tidigare i dag ut med ett aprilskämt om att man vid en viss tidpunkt kunnat höra in rymdvarelser i radion runt om i landet och man låtsades intervjua en rymdforskare som kunde bekräfta detta. Läsarna uppmanades höra av sig och tillsist avslöjades skämtet.

Citykoll gick också ut med att Carola skulle göra en rockkonsert med Black Ingvars på Hovrättstorget, och en av låtarna ska ha varit ”Han har öppnat Juneporten”.

Att luras på första april har blivit en uppskattad tradition, och flera skämt i medierna är omtalade än i dag.

Bland aprilskämten som blivit en snackis kan bland annat nämnas Västerbotten-Kurirens aprilskämt 2010 som handlade om en man som samma dag lyckats komma med på tidningens familjesida som nybliven pappa till fyra bebisar med fyra olika mammor. Barnen uppgavs ha kommit till på en svensexa.

Förra året lurade Sveriges Radio Jönköping åhörarna att Lena Philipsson skulle bli landshövding och Svensk Damtidning försökte lura läsarna att prins Oscar även skulle döpas till Kent för att hedra sin pappas favoritband.