Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är Nilssons förklaring godtagbar?

Efter att ha läst om de omfattande brister i upphandling av konsulter inom Jönköping Energi och speciellt biogasbolaget ställer jag mig frågande till ansvariga politikers tilltro. Ca 16 miljoner har upphandlats utan ramavtal mellan 2014 och 2018. VD Fridolf Eskilsson, Jönköping Energi erkänner flertal brister med upphandlingar.

Förutvarande ordförande Ann-Marie Nilsson (C) i biogasbolaget och kommunalrådet nu tillika kommunstyrelsens ordförande uttalar sig; ”Man förväntar sig att verksamheten följer rutiner och regler, säger hon” (utdr fr JP).

Med bakgrund av att politiken har det övergripande ansvaret blir man mörkrädd över ett sådant uttalande. A och O för all verksamhet där ekonomiska förehavande naturligtvis ingår ska regelbunden uppföljning och utvärdering ske. Att ”förvänta sig” är inget kontrollinstrument. Hur mycket av annan verksamhet ingår i att Ann-Marie Nilsson (C) ”förväntar sig”?

Inte första gången som Nilsson (C) visar nonchalans med kommunens pengar. I samband med att tidigare stadsdirektören Carl-Johan Korsås fick sparken var hon dunkel med att förklara vad detta kostade.

Är kommunalrådets tillika kommunstyrelsens ordförandes förklaring och handlande godtagbart till oss väljare?

JE Leo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel