Det har tidigare inte varit okej för anställda att få skattesubventionerad möjlighet att spela golf eller gå en danskurs. Detta eftersom det inte räknats som enklare form av motion, då det exempelvis är sporter som kräver dyrare utrustning.

"Är det en sport så är det"

Men nu bedömer Skatteverket att idrotten ska vara tillgänglig och lika för alla.

- Vi har ingen åsikt som sporterna längre, är det en sport så är det en sport, säger Pia Blank Thörnroos, jurist på Skatteverket till TT.

Skinnarebo Golfklubb utanför Jönköping ser såklart positivt på beskedet.

- Det är väldigt gynnsamt för oss som har en stor range och korthålsbana. Vi säljer årskort både får både rangen och korthålsbanan och det går att köpa det ena eller andra som del av friskvård. För oss är det ett viktigt steg, säger klubbchef Unni Ekenberg till Jnytt.

Gör det sporten mer accepterad?

- Ja, både ridningen och golfen kommer in från finrummet till den vanliga människan om jag kan säga så. Men vi som är aktiva har tyckt att det är en folksport länge och om man ger sig ut på korthål eller slår på rangen så lever man längre, säger Ekenberg och konstaterar att klubben kan komma att utvecklas med de nya reglerna.

- Nu kanske vi kan investera i kvällsbelysning och annat. Detta är väldigt positivt för oss.

Den nya domen innebär att det är spel på driving range och enklare banor som innefattas, det ska inte kräva hög kunskap eller medlemskap.

Unni Ekenberg ser ljust på de nya reglerna.

Foto Peter Gustafsson