Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Idrottsprestation i Jönköping: Rösta på din favorit här

Artikel 7 av 8
Jönköpingsgalan 2020
Visa alla artiklar

Nu är det dags att rösta igen! Vem har svarat för Årets Idrottsprestation i Jönköpings kommun?
Den 26 februari arrangeras Jönköpingsgalan. I dessa tider handlar det om en digital gala vilket gör att festen inte riktigt ser ut som den brukar göra.

Det hindrar dock inte ifrån att man delar ut priser – precis som vanligt. Nytt delar traditionsenligt ut priset Årets Idrottsprestation som går till det lag, eller individuell person som svarat för det bästa under 2020.

Nomineringstiden är över. Nu är det du som ska ta del av listan härunder. Och det är ni läsare som har nominerat era kandidater.

Lägg din röst på den kandidat som du tycker har svarat för Årets Idrottsprestation 2020. De tre som får flest röster går vidare till den stora finalen, och den 26 februari avslöjas det vem eller vilka som har vunnit.

Förra året gick priset till Hallby Handboll efter att herrarna svarat för en heroisk insats med avancemang och en stark förstasäsong i den högsta ligan.

Här är de nominerade

Emma Johansson

Wetterbygden Sparks

Supertalang, född 03, i Sparks som för första gången blev uttagen i seniorlandslaget.

Emil Nilsen

Jönköpings IK

Spelskicklig och talangfull back från Jönköpings IK som tagit en permanent plats i landslaget.

Sidney Morin

HV71

Nyckelspelare när HV slog poängrekord och (nästan) bärgade SM-guldet. Fick pris som årets bästa back i SDHL.

Noah Shamoun

Fotboll, Assyriska

18-åringen tog en ordinarie tröja i Assyriska och var en bärande spelare. Avgjorde Smålandscupen, blev utsedd till Årets Talang i div I och spelar nästa säsong allsvensk fotboll i Kalmar FF.

HV71

Damlag SDHL

Krossade poängrekordet i den högsta serien och var millimetrar från SM-guldet när allt stängdes ner på grund av Covid-19. Närmare ett guld kan man inte komma.

Jetmir Haliti

Jönköpings Södra

Var bra redan förra säsongen men fick sitt stora genombrott 2020. Har varit given i J-Södras startelva och hans framfart har gett eko i fotbolls-Sverige och nu jagas han av flera av landets största klubbar.

Hallby HK

Handboll

Herrarna svarade för en urstark debutsäsong i den högsta serien och klarade nytt kontrakt med marginal. Har fortsatt av bara farten och håller på att etablera sig.

Mariebo

Fotboll

Vann sin serie i suverän stil och fick kvala till Elitettan, den näst högsta serien. Klarade inte av att gå upp men målsättningen att avancera i seriesystemet fortsätter.