Nu blir det istället galafest den 26 september om alla planer går i lås. Då kommer bland annat Årets Idrottsprestation, som Jnytt står bakom, att delas ut.

I vanliga fall är det mycket hysch-hysch och hemlighetsmakeri kring priset. Allt för att hålla spänningen vid liv så länge som möjligt.

– Men det är inte rimligt att vänta tills den 26 september innan priset delas ut. Det kan mycket väl vara så att den nya säsongen har hunnit börja och det är inte långt kvar tills året är slut och då ska man plocka fram en vinnare för 2020. Så vi har beslutat oss för att presentera vinnaren här på Jnytt innan Jönköpingsgalan, säger Jnytts nyhetschef Donald Sandström.

Men riktigt ännu offentliggörs det inte. Först ska de nominerade presenteras i tre rejäla reportage där de synas ordentligt.

– Det är tre mycket bra nomineringar. Intresset att vara med och rösta har varit stort från läsarna. Här snackar vi verkligen om ”Folkets pris” eftersom det är våra läsare som avgjort det hela.

Ni minns väl vilka som gör upp om utmärkelsen Årets Idrottsprestation?

Hallby Handboll

”En 53 års lång väntan är över. Efter stor dramatik i Karlskrona blev Hallbys handbollsherrar klara för handbollsligan. Avgörandet föll i förlängning i den femte och avgörande kvalmatchen, där ett stort segerrryck i förläningen innebar avancemang och vilda glädjescener.”

Jönköping Spartans

”Sex spelare från Jönköping Spartans fanns med i det historiska svenska landslag som sensationellt tog EM-silver i amerikansk fotboll. Det är den största framgången hittills för den unga klubben från Jönköping.”

Isa Envall

”Den unga orienteringstjejen hade ett mycket framgångsrikt 2019 där guldet på medeldistans i junior-VM var höjdpunkten. Stortalangen från Huskvarna mer eller mindre utklassade sina konkurrenter och kunde därmed titulera sig världsmästarinna.”