Syftet med Luddepriset är att uppmuntra enskilda personer, grupper och även föreningar, som gjort betydande insatser inom kulturområdet, speciellt teaterområdet, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Årets Luddepriset gick till Johan Ericsson som får priset med motiveringen "Styrelsen har beslutat att årets Luddepris 2019 går till Johan Ericsson Smeden för sitt arbete med att väcka intresse för och möjliggöra kultur i olika former in i annan verksamhet." Priset som består av 5000 kronor, diplom samt en statyett föreställande Ludde, ”den evige Huskvarnabon”

Nytt för i år var också att föreningen delar ut ett nytt pris till en ungdom och det första någonsin gick till Edit Rostedt för fantastiska sånginsatser i bland annat Les Miserables. Hon har stora framtida möjligheter att utveckla sig och sin röst till glädje för många skriver föreningen. Priset till Edit Rostedt var en musikallektion i Stockholm, diplom samt ett minne som involverar Huskvarnas Jätten Vist.

Syftet med Luddepriset är att uppmuntra enskilda personer, grupper och även föreningar, som gjort betydande insatser inom kulturområdet, speciellt teaterområdet. Fokus är samarbete med andra aktörer för att få kulturlivet att blomma i Huskvarna med omnejd.

Under kvällens möte sågs Spiras popupföreställning som framförde en novell av Lina Ekdahl. "Det kan väl aldrig vara för sent med en promenad?" Hanna Schön, skådespel och Kerstin Jansson, piano framförde detta.

Edit Rostedt tilldelades det nya priset Ungdoms Ludde