Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska föll ihop i andra halvlek

Två misstag på två fasta situationer blev avgörande när Assyriska föll ihop i lördagens bortamöte mot Lund. – Vi måste inse vad som krävs och vara beredda att lägga ner det jobbet, säger tränaren Andreas Tegström.

Det är knappast någon överdrift att påstå att årets upplaga av den södra division 1-serien är jämn. Innan den 25:e omgången var tio lag inom tio poäng ifrån varandra i seriens nedre skikt, Ett av lagen som jagar poäng för att distansera sig från de nedersta platserna är Assyriska IK. På lördagseftermiddagen gästade laget Lunds BK.

– Lund har en del boll, men vi håller dem på rätt sida. Vi har något farligt omställningsläge och de har också något läge, men överlag kändes det som att vi hade kontroll, säger tränaren Andreas Tegström om den första halvlek.

Oavgjort när signalen ljöd för halvtidsvila. Efter en händelselös första halvlek skulle den andra komma att ta en motsatt vändning.

– Vi får en olycklig start på den andra halvleken, vi har en hörna men får en kontring mot oss från den och då gör de 1-0. Sen får de själva en hörna som de gör 2-0 på och då är det över. Hade vi hållit emot en stund till så tror jag att vi hade fått in en kvittering – för spelet såg bra ut. Men släpper vi in två så enkla mål blir det jobbigt, säger Assyriskatränaren om 3–0-förlusten.

Efter matchen berömde Andreas Tegström motståndet.

– Jag tror Lund har vunnit åtta av deras nio senaste. De har bra form, är aggressiva och vinner tillbaka bollar snabbt. Det är jobbigt att möta ett lag som bara maler. Efter Ljungskile så är nog Lund det bästa laget vi har mött i höst, hade de haft en lika bra vår hade de varit med i toppen, säger han.

Vad är det som gör att ni tappar i andra halvlek?

– Vi är nykomlingar och måste jobba hårt i varje match. Det finns inga lätta matcher i den här serien. Vi kan slå vilket lag som helst, men vi kan också förlora. Vi måste inse vad som krävs och vara beredda att lägga ner det jobbet.

Avståndet minskar

I takt med att poängen uteblir och lagen underifrån plockar poäng minskar avståndet nedåt i tabellen för Assyriska. Med fem matcher kvar att spela har laget i skrivande stund en marginal på fyra poäng ner till negativ kvalplats.

Börjar behovet av poäng bli påtagligt?

– Det hoppas jag inte och det tror jag inte heller. Det är viktigt att vara noggrann med detaljer, idag är det två fasta situationer som avgör matchen. Det är små marginaler som avgör matcherna och då går det inte att slappna av en sekund. Svårare än så är det inte, säger Andreas Tegström.

Lagen underifrån närmar sig, känner ni stress över att avståndet minskar?

– Vi behöver vinna matcher, så är det. Men det gör vi också när prestationerna är bra. Vi är nykomlingar och måste förstå att det är en lång serie. Det här är jättenyttigt för laget.

I de fem avslutade omgångarna har Assyriska kvar att möta bottenkonkurrenterna Oddevold och Åtvidaberg.