Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska lånar från J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Markus Tegebäck har inte lyckats slå sig in i Jönköpings Södras lag. Nu står det klart att mittfältaren lånas ut till division 2-klubben Assyriska IK resten av säsongen. – Vi är väldigt glada att vi får in honom, säger sportchefen Rubel Shamoun.

Markus Tegebäck värvades till J-Södra som 15-åring från Norrahammars IK och har tillhört klubben sedan dess. Men 21-åringen har inte lyckats ta en tröja i seniorlaget och var under 2017 utlånad till Husqvarna FF i division 1. I våras blev det spel med U21-laget och med samarbetsklubben Tenhults IF i division 3.

Nu lånas han ut på nytt – den här gången till Assyriska IK.

– Vi är väldigt glada att vi får in honom, det är en väldig duktig fotbollsspelare. Han är bra en mot en och är en hårt jobbande spelare som har ett bra passningsspel. Därför tycker jag att han passar in bra hos oss. Jag tror att vi får stor nytta av honom och att han får stor nytta av att komma till oss, säger Rubel Shamoun.

Tränat med laget

Tegebäck är väl bekant med flera av Assyriskas spelare som, precis som han själv, har ett förflutet i J-Södra. Han har tränat med sin nya klubb på slutet och var även med på ett miniträningsläger i Göteborg.

Låneavtalet sträcker sig säsongen ut, och i bästa fall är han spelklar till lördagens omstart borta mot Österlen.

– Vi hoppas det. Normalt sett ska det bli klart, men det beror på hur lång tid det tar med utlåningspapperen, förklarar Shamoun.

Markus Tegebäck är inte den enda spelaren som förstärker Assyriska inför höstsäsongen. Klubben har tidigare gjort klart med före detta Råslätt SK-spelaren Armin Hodzic och återvändande Abdu Hussein.

”Tror inte kommer tillbaka”

Tre spelare in alltså, men det är även två spelare ut som gäller. Liam Capeljan ska studera i Kina och Zakariae Mahrady lämnar på grund av personliga skäl.

– Jag tror inte att han kommer tillbaka i höst, utan vi får tacka för den tid han varit hos oss, säger Rubel Shamoun.

Assyriska parkerar på andra plats i tabellen när 14 av 26 omgångar är spelade.