Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska lyfter – tog tredje raka

Assyriska lyfter i fotbollsettan. Laget tog en ny seger efter att ha vänt ett 0–1-underläge till 2–1-vinst borta mot topplaget Lindome. – Vi gör en jättematch, säger tränaren Andreas Tegström.

Efter en tung start på division 1-äventyret har Assyriska IK växlat upp – rejält.

För borta mot Lindome kom tredje raka segern.

Hemmalaget inledde målskyttet i den första halvleken. Men innan densamma var över hade Kalle Ekman och Zackarias Faour gjort både 1–1 och 2–1 till gästerna från Jönköping.

– Vi möter ett väldigt bollskickliga lag så vi fick ägna oss åt försvarsspel under stora delar av matchen. Men vi gör det bra och skapar farliga chanser när vi väl ställer om. Det var också så vi gjorde våra två mål, säger tränaren Andreas Tegström.

– Vi har ytterligare lägen under den andra halvan av andra halvlek. Men vi gör en jättematch och killarna gör ett väldigt bra jobb för varandra.

Segern gör att Assyriska i skrivande stund kliver upp på femte plats i Söderettans tabell. Laget har spelat in tolv poäng på åtta matcher.

– Vi blir bättre varje vecka och i år kan vi också vinna på olika sätt. Förra året ägde vi boll i alla matcher. Men nu kan vi känna en trygghet i att ligga lågt och sätta hög press. Vi har lite fler strängar på vår lyra, säger Tegström.