Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska rustar - värvar nya spelare

Assyriska IK har gjort klart med två nya spelare. Det rör sig enligt sportchef Markus Dere om nyförvärv som direkt ska konkurrera om platser i startelvan. – Det är bra spelare och nu får "Tegan" lite huvudbry, säger Dere, till Jnytt.

Assyriska IK vann i omstarten av division 1 södra och ligger nio poäng bakom Skövde AIK på kvalplats. Ner till Oddevold på negativ kvalplats är det fem poäng.

Nu har Jönköpingsklubben rustat upp med två nya spelare som förstärker laget.

Det rör sig om den danska mittbacken Alexander Kieffer och den AIK-fostrade mittfältaren Gabriel Aphrem. Båda två har visat upp sig på träning och nu är alla papper påskrivna och klara.

– Alexanders pappa fick tips från en av hans vänner, som tidigare spelat i Husqvarna FF, om Assyriska. Att vi spelar en fotboll som passar honom. Alexander ville även skaffa sig erfarenheter från spel utanför Danmark, säger Markus Dere om det 19-åriga nytillskottet.

– Vi kände att det är en mittback som är så pass bra att han kan kliva in i startelvan direkt. Trots att vi redan har tre bra mittbackar.

Kieffer kommer närmast från Allerød FK.

Den andra spelaren som skrivit på för Assyriska är Gabriel Aphrem. Han har fostrats i AIK, men den här säsongen spelat i division 2-klubben Räppe. Markus Dere beskriver honom som en bollskicklig central mittfältare som likt mittback Kieffer ska in och konkurrera direkt.

– Det är en duktig tvåvägsspelare som är väldigt bra fostrad. Han har en spelstil som passar väldigt bra in hos oss. En ny mittfältare var väl inget vi letat efter, men vi kände att vi hade möjligheten att ta in honom och att det höjer konkurrensen.

Båda två är spelklara till Assyriskas match hemma mot Torns IF på lördag.