Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se bilderna från Assyriskas firande

DALSTORP. Assyriska IK är klara seriesegrare i division 2-fotbollen – trots 0-4-förlust mot Dalstorp. Anledningen är att Bromölla bara spelade oavgjort i sin match. Efteråt utbröt ett vilt firande på Dalshov. – Det är en helt underbar känsla, säger lagkaptenen Adam Lindström Leister.

Utgångsläget var minst sagt ljust inför den näst sista omgången. Assyriska hade ett avstånd på fem poäng och nio mål till tvåan Bromölla, som var den enda konkurrenten om seriesegern.

Bromöllas match mot Asarum startade en timme tidigare än mötet mellan Dalstorp och Assyriska, och i halvtidspausen meddelades det att Bromölla och Asarum hade spelat 0-0.

Därmed är Assyriska klart för division 1 – trots att Jönköpingslaget förlorade matchen med 0–4.

De tillresta supportrarna började fira redan i pausen och direkt efter slutsignalen utbröt ett stort firande på Dalshovs konstgräsplan.

Tagna av stundens allvar

– Det är helt jäkla underbart, det är en underbar känsla. Vi är ett sånt jäkla gäng som jobbar tillsammans, och för egen del är det det största jag har varit med om inom fotbollen, säger Adam Lindström Leister.

Assyriska står som seriesegrare efter bara två år i division 2 – något få trodde var möjligt.

– Vi är ett så underbart lag, vi är som en enda familj i klubben. Sedan är det självklart vår fotboll, att vi spelar en så fin fotboll, säger lagkaptenen.

Men mot Dalstorp var det inget imponerade spel som visades upp. Assyriska såg ut att vara tagna av stundens allvar och fick inte mycket att fungera. Dalstorp tog ledningen på ett självmål och drog ifrån till 3-0 före paus – och faktum var att västgötarna hade bud på mer. Gästerna hade egentligen bara en riktigt farlig målchans under 90 minuter, och det var när Eddie Avdic nickade i stolpen i slutet av första halvlek.

Dalstorp vann till slut med 4-0 efter att ha gjort ytterligare ett mål i andra halvlek.

”Ett riktigt drömgäng”

Men den här förlusten förstörde inte glädjen.

– Nej, det här var vår första förlust under hösten. Det kan vi ta när vi vinner serien, säger Lindström Leister.

Var det nerver inblandade?

– Det kan jag faktiskt inte svara på. Det enda jag tar med mig är att vi är seriesegrare.

Ja, hur ska ni fira?

– Det blir fullt ös med lag och styrelse och med alla andra som vill komma i kväll. Det kanske blir firande in på morgondagen.

När firandet är över drar förberedelserna igång inför 2019 års säsong, då Assyriska är ett division 1-lag.

– Vi är ett riktigt drömgäng, där alla vill utvecklas, och det finns inte mycket som kan stoppa oss. Det såg vi när vi slog ut Kalmar i cupen. Det är en underbar miljö, och det är det som gör att man orkar alla dagar, säger Adam Lindström Leister, som räknar med att bli kvar i klubben.

– Ja, självklart. Det är tanken nu.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV. Se hur Assyriska firar seriesegern direkt efter matchen. Du kan även lyssna på en intervju med Midhad Jukovic.