Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska vann efter stark vändning

Assyriska IK besegrade seriekollegan IFK Värnamo i deras sista match i svenska cupen för den här gången. Matchen i Värnamo slutade 3-4 efter att Malcolm Shaw gjort tre av målen. – Jag tycker vi gör en bra match och skapar mycket målchanser, säger Andreas Tegström till Jnytt.

Efter förlusterna mot IFK Norrköping och AFC Eskilstuna var matchen mellan Assyriska och IFK Värnamo utan betydelse för båda lagen. Åtminstone vad gäller poäng och vidare spel i svenska cupen.

Men matchen spelades mellan två seriekonkurrenter så visst var det läge att visa upp sig från sin bästa sida.

Matchen var målrik och första fullträffen gjorde Värnamo redan efter sex minuter. Malcolm Shaw kvitterade dock på straff bara några minuter senare.

"Skapar mycket framåt"

Hemmalaget tog ledningen på nytt och ökade på till 3-1 i den andra halvleken. Men Assyriska vände och vann. Erik Watson reducerade, Malcolm Shaw kvitterade och fullbordade sitt hattrick genom att skicka in en ny straff till 3-4 med fem minuter kvar att spela.

– Jag tycker vi gör en bra match och skapar mycket framåt. Sen kan vi kapa av några av deras mål, men det är kul att se hur det spelmässigt börjar sätta sig, resonerar Andreas Tegström efter matchen.

Är det något speciellt som fungerar, eller är det bra överlag?

– Vi för spelet under långa stunder och där vi kan spela oss ut ur situationer. Vi har bra kombinationsspel utanför straffområdet och hittar instick, vi gör ett väldigt fint mål där vi spelar oss igenom bra innan vi gör 3-3.

– Sen är det starkt att vi inte slås ner av de tunga målen vi får emot oss. Vi fortsätter tro på det vi gör och det är väldigt kul.

Assyriskatränaren tycker det var starkt att göra fyra mål mot en seriekonkurrent, men är även inne på att laget behöver kapa bort några av målen de släpper in som kommer efter lägen de själva bjuder på.

Det är också svårt att blunda för Malcolm Shaws avgörande insats för laget.

– Det är kul att se. Han är väldigt stark och även delaktig i mycket av spelet, sen är det bra att han får det att lossna.