Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska värvar: "En naturlig ledare"

Assyriska IK har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv inför säsongen i division 1. På fredagen presenterades Simon Klänge, en spelare som bland annat spelat i Husqvarna FF och Tenhults IF. – Det är en naturlig ledare på planen, säger tränare Andreas Tegström.

På torsdagen presenterade Assyriska både Simon Dimitrijevic och Benjamin Omerovic. På fredagen presenterades ytterligare en hemvändare med ett förflutet i flera lokala klubbar.

Simon Klänge slog igenom i Husqvarna FF innan han via bland annat Tenhults IF hamnade i Karlstad och Carlstad United där han spelat de fyra senaste säsongerna. På fredagen presenterades han för Assyriska.

– Det känns bra, Assyriska har ett gött gäng med lite yngre spelare som vill framåt. Det blev rätt naturligt att gå hit, säger Klänge, som kan spela på flera olika positioner.

– Senaste säsongen spelade jag på vänstersidan i en trebackslinje. Sen har jag även varit vinge på femmannamittfältet. Jag spelade väl på alla backpositioner och yttermittfältare, men ytterback är min grundposition, säger Klänge.

Hur har du utvecklats under åren i Karlstad?

– Personligt har jag utvecklats mycket, jag har studerat där i fyra år och fotbollsmässigt har jag tagit riktigt bra steg och det har varit ett bra driv på träningarna där uppe. Det känns som att jag är en annan spelare nu.

Simon Klänge är född 1993 och kommer tillhöra de äldre spelarna i laget. Andreas Tegström säger att Klänge är en naturlig ledare på planen.

– Det är positivt, sen är det som jag sagt tidigare att ålder spelar ingen roll, det är drivet och viljan att bli ännu bättre som spelar roll. Simon har fortfarande ett driv och vill bli bättre. Självklart är det bra för de yngre att se upp till någon och även jobba efter. Det som kan bli i ett yngre lag är att man inte vågar ställa krav på varandra, här får vi in Simon som är van vid att ställa krav. Han gjorde till och med det på mig när vi spelade i Husqvarna, säger Tegström.

"Har lärt mig mycket"

Avtalet är skrivet över två år. Simon Klänge själv säger att han kommer få ta ett ansvar i gruppen med sin mångåriga rutin från division 1.

– Det vet man själv när man kollar tillbaka, de fem senaste åren är det mycket jag lärt mig. Sen är det som Tegan säger att ålder spelar ingen roll utan det är drivet som avgör, men man får försöka hjälpas åt och driva på så det blir så bra träningar som möjligt så vi kan utvecklas tillsammans, säger Klänge.

– Sen har inte Simon större ansvar än någon annan, utan det handlar om att hålla uppe träningarna och där vet vi att Simon är duktig. Han går till träningarna för att utvecklas och bli bättre, då ställer han krav på de andra också. Det gör flera i laget redan och ju fler som gör det, desto bättre kvalitet får vi, avslutar Andreas Tegström.

Assyriska meddelar även att Midhad Jukovic har förlängt sitt kontrakt och blir kvar i klubben.