Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska värvar - talangen klar

En stortalang, en poängstark yttermittfältare och en mittback med ledaregenskaper. Det är Assyriska IK:s tre senaste nytillskott i truppen. – Tre spännande och väldigt bra nyförvärv, säger tränaren Andreas Tegström.

Assyriska har sedan tidigare gjort klart med målvakten Vilson Caković, ytterbacken Lukas Eek och mittfältarna Adam Fägerhag och Markus Tegebäck. På söndagen presenterade division 1-nykomlingen det femte, sjätte och sjunde nyförvärvet i ordningen.

Spelarna det handlar om är mittbacken Oscar Fritzson, innermittfältaren Noah Shamoun och yttermittfältaren Petrus Kocadag.

Den förstnämnde är en 22-årig mittback som inledde sin karriär i Ulricehamns IFK. De senaste tre säsongerna har han representerat Dalstorps IF som under 2017 och 2018 spelade i samma serie som Assyriska.

– Vi har mött honom i flera år och jag tror inte att vi har vunnit mer än en träningsmatch. Det var en av seriens klart bästa mittbackar. Vi får en snabb mittback som är bra med boll och som vill ta ytan som finns framåt. Han kommer att passa klockrent i vårt spel. Sedan gör det inget att han är en ledare på planen, han blev lagkapten direkt när han kom till Dalstorp, säger Andreas Tegström.

Återvänder till Assyriska

Oscar Fritzson flyttade till Jönköping för ett år sedan eftersom hans sambo studerar här. Det betyder att han inte längre behöver pendla till träningar och matcher.

– Men det är mest det fotbollsmässiga som gör att jag väljer spel här. Assyriska är väldigt intressant som klubb och spelar ett väldigt roligt spel. Jag gillar att ha bollen vid fötterna och spela på backen, och jag tror att det här är rätt miljö att utvecklas i, säger han.

Jämngamle Petrus Kocadag kommer närmast från division 2-klubben Nässjö FF och är välbekant för fotbollspubliken i Jönköping. Kocadag gjorde sina första division 2-matcher för Råslätt SK redan som 16-åring och representerade Assyriska under 2014 års säsong. 22-åringen är i första hand yttermittfältare men kan även användas som offensiv mittfältare.

– Petrus är väldigt kvick och kan utmana både med vänstern och högern och är en bra avslutare. Kommer han rättvänd är det inte många försvarare som hänger med. Jag tror att även han kommer passa väldigt bra in i vårt sätt att spela, säger Tegström.

Kocadag noterades för elva mål och ungefär lika många målgivande framspelningar under den gångna säsongen och nu känner han sig redo för spel på en högre nivå i seriesystemet.

– Assyriska gillar, precis som jag själv, att spela boll och jag tror att det kommer gynna mig. Klubben har alltid haft ambitioner, så det var ett självklart val. Jag vet att jag är kapabel att spela högre upp och jag vill visa framfötterna, därför känns det som ett bra steg, säger Kocadag, som trots sin unga ålder även har hunnit med två säsonger med Örebro Syrianska i division 2.

"Gjorde det bra direkt"

Noah Shamoun har under sommaren och hösten varit och tränat med 2. Bundesliga-klubben Greuther Fürth, men det blir ingen övergång dit i nuläget. Den 16-årige talangen har, i samråd med sin familj, bestämt sig för att stanna i Jönköping åtminstone över 2019 och har nu skrivit på för Assyriska.

– Han var med och tränade med oss för första gången för två veckor sedan, och jag är extremt överraskad av att han gick in och gjorde det så bra direkt. Han visar att han vill vara med och slåss om en plats i division 1 redan nu. Han är en av de största talangerna jag sett, han är väldigt mogen i spelet, säger Tegström.

Samtliga nyförvärv har skrivit på kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

– Det är kul att det är lokala spelare med anknytning till Jönköping. Det är så vi vill jobba så långt det går. Vi vill hitta talangerna och låta dem blomma, säger Andreas Tegström.

JnyttTV: Hör vad Noah Shamoun säger om övergången.