Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska värvar - toppforward klar

Assyriska IK har gjort klart med en ny anfallare inför debutsäsongen i division 1. Det rör sig om en spelare som gjorde 16 mål i division 2 förra året och under hösten även tränat med Jönköpings Södra IF.

Johannes Ehn är klar för Assyriska. Anfallaren/yttermittfältaren är född 1998 och har spelat division 2 fotboll med Motala AIF de tre senaste säsongerna.

Den senaste, 2018, släppte det rejält för Ehn som då gjorde 16 mål på 25 matcher, hans klart bästa notering i seniorspel.

– Han är en väldigt spännande spelare som har många bra offensiva egenskaper. Han är väldigt bra i avslutningsmomenten, är snabb på att ta sig till avslut och ganska klinisk, säger Assyriskas tränare Andreas Tegström.

"Gör mål på många olika sätt"

Under hösten har han tränat med både J-Södra och Assyriska. Ehn tränade även med J-Södra förra vintern. Nu har han skrivit på för nykomlingen i division 1.

– Det känns som han passar bra in i våran profil i hur vi ser på anfallare och kantspelare, sen är han en lite annorlunda typ än det vi har. En rätt stark spelare som även är bra felvänd, men är som sagt kvick de sista stegen. Han gör mål på många olika sätt, menar Tegström.

Division 1-fotbollen har genom åren stärkt sitt eget varumärke att vara talangernas division och har nu blivit ett skyltfönster för lagen i Allsvenskan och Superettan.

– Division 1 är en bra serie för unga spelare att synas i. Klubbar i Superettan och Allsvenskan följer division 1 ordentligt noga, säger Tegström och berättar att om Ehn inte är den allra sista spelaren in innan säsongsstart så är han nära på, för truppen är mer eller mindre satt.

– Detta är nog en av de sista pusselbitarna, det kan bli en till. Men vi är jäkligt nöjda med det vi har och det ser väldigt spännande ut.