Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forward förstärker Assyriska

Han har varit i Manchester Citys ungdomsakademi i flera år och har därifrån lånats ut till både Midtjylland och Nordsjälland. Nu är 21-åriga Zackarias Faour klar för Assyriska IK. – Han tillför något väldigt spännande till truppen, säger lagets tränare Andreas Tegström.

Zackarias Faour inledde fotbollskarriären i Malmö FF innan han som 15-åring tog steget till Manchester Citys ungdomsakademi. Han har därefter varit på lån i FC Nordsjälland och FC Midtjylland. Faour har även tillhört både IK Sirius och senast Östers IF.

Det var under vintern nära att han hamnade i den portugisiska fotbollen, men nu är han presenterad av Assyriska. Den stora anledningen till att det blivit så många klubbadresser är att han skrev ett långt avtal med Manchester City, som sedan har lånat ut honom i flera omgångar.

– Vi har skrivit ett kontrakt på två år, sen är det självklart beroende på hur allt går. Som vi sagt sedan tidigare stoppar vi aldrig någon om en klubb högre upp kommer, så allt är beroende på hur det går och vad vi känner också, säger Assyriskas sportchef Rubel Shamoun.

– Vi trodde vi var klara, men vi hade tidig kontakt med honom och har hållit på det lite. Andra klubbar har varit intresserade, men vi sa att vi kunde tänka oss att testa. Det kändes bra för och av vad jag sett är det en intressant spelare, fortsätter Shamoun.

"Egentligen var vi klara med truppen"

Lagets tränare Andreas Tegström är tydlig med att han ser Zackarias Faour som central anfallare i en så kallad "nummer nio"-roll.

– Egentligen var vi klara med truppen, men chansen att testa något så här pass spännande kunde vi inte tacka nej till. Han har verkligen visat att han tillför något väldigt spännande till truppen. Egenskaperna vi sett är att det är en rörlig och bolltrygg spelare.

Han spelade ett par matcher med Öster i Superettan under våren. Därefter har det inte blivit någon tävlingsmatch. Både Rubel Shamoun och Andreas Tegström betonar vikten av tålamod innan Faour är i full form.

– Det är som Tegan sa, jag ska komma in sakta men säkert. Det behöver jag höra och de som kollat mig hela min karriär tycker samma. Jag behöver tid för att bygga upp mitt självförtroende och vara i en klubb som säger att jag får tid. Sen måste jag prestera och jag har inte hur mycket tid som helst, men det kommer komma. När tränaren säger som Tegan så vet man att det kommer komma, säger Faour själv.

Fler nyförvärv än väntat

I höstas meddelade Assyriska att det inte skulle bli mer än runt fem nyförvärv. När premiären i division 1 är en dryg vecka bort har drygt tio spelare anslutit. Något som enligt klubben beror på att något fler spelare än de trodde valt att lämna klubben.

– Det var 4-5 som slutade som vi inte visste då och det blev givet för oss att ersätta dem och sen blev det 4-5 nyförvärv utöver det, säger Andreas Tegström.

– Det var olyckligt att så många av de äldre spelarna slutade, men vi har alltid bytt 7-8 spelare och det här blir som ett heltidsjobb. Det är förståeligt att alla inte kan satsa. Sen kan det bli en del utlåningar från oss också. De som är i laget vet vad som gäller, säger Shamoun.