Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriskas match flyttas

Assyriska IK kunde inte spela seriepremiären på sin ordinarie hemmaplan. Nu står det klart att även säsongens andra hemmamatch flyttas.

På långfredagen tar Assyriska emot FC Trollhättan i ett nykomlingsmöte i division 1-fotbollen. Matchen kommer inte att spelas på Rosenlunds IP, utan på Zinkensdamms gräsplan i Huskvarna.

– Gräset är den stora delen till att vi inte kan spela på Rosenlund, planen behöver nog någon eller ett par veckor till. Sedan är kommunen inte färdig med sitt arbete där, de håller på och bygger och det är en del grejer som inte är klara. Vi vill dock ge kommunen cred för arbetet de gör, säger sportchefen Rubel Shamoun.

"Blir lite känningar"

Assyriska valde mellan konstgräsplanen på Rosenlund eller Zinkensdamm, och klubben föredrog alltså det sistnämnda alternativet.

– Det passar bättre eftersom vi har börjat träna på gräs. Det blir lite känningar här och där på spelarna när det blir för mycket byten av underlag hela tiden, säger Rubel Shamoun.

Assyriska har förlorat i säsongens två första matcher och jagar nu sin första division 1-seger någonsin. Mötet med Trollhättan har avspark klockan 15.00.