Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal: Blir av med bilen efter flera brott

En man i 40-årsåldern åtalas vid Jönköpings tingsrätt för ett flertal brott, bland annat grov olovlig körning. Det då mannen saknar körkort.

Mannen åtalas för olovlig körning efter att två gånger kört bil men saknat körkort. Åklagaren anser att brottet bör bedöma som grovt eftersom han tidigare dömts för olovlig körning. Mannen står som ägare för bilen men nu begär polisen att den förverkas efter åtalet.

Mannen åtalas också för att ha smitit från en bensinnota vid en bensinstation i Huskvarna i januari och för att ha stulit sprit på Systembolaget den 11 mars.

Han åtals också för ringa narkotikabrott och rattfylleri då han den 26 januari i samband med olovlig körning testades positivt för amfetamin.

Den tilltalade erkänner brotten i förhör med polisen.

Körde för fort

En annan person, en man född 1979, åtalas för att ha kört för fort på Junegatan i Jönköpings kommun i början av mars i år. Mannen klockades för 64 kilometer i timmen där den högsta tillåtna hastigheten var 40 kilometer i timmen.

Eftersom mannen förnekar brott så väntar nu åtal i Jönköpings tingsrätt. Om han väljer att erkänna så är åklagarens förslag böter på totalt 3 200 kronor.