Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas efter hot mot Ryhov-personal

En man i 40-årsåldern åtalas vid Jönköpings tingsrätt. Detta efter att bland annat ha hotat personalen på en avdelning på Ryhov.

Mannen åtalas för incidenter den 25 maj förra året. Han ska, enligt stämningsansökan som lämnats in vid Jönköpings tingsrätt, ha slagit en person med ett knytnävsslag i bröstet.

Samma dag ska han därefter ha uttalat ett hot mot tre personer på länssjukhuset. Åklagarsidan anser att hotet var sådant att målsägarna kunde förväntas känna en allvarlig rädsla för sin och annans personliga säkerhet.

Senare ska mannen även ha ringt till en av avdelningarna på Ryhov och sagt att han skulle döda personalen där och att han visste allas efternamn.

Den misstänkta mannen erkänner åtalspunkten som rör misshandel samt fallet där han ringde till en av avdelningarna. Han varken erkänner eller nekar till olaga hot angående incidenten på sjukhuset.