Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attack mot polis - en person häktad

I mitten av november förra året blev en polis utsatt för en attack i sin bostad i Vättersnäs.

Någon eller några personer kastade då in stenar och brinnande föremål i bostaden vilket gjorde att det började att ryka kraftigt från bostaden.

Nu har en man i 25-årsåldern från Jönköping häktats, men inte för grov mordbrand som åklagaren ville, utan grov skadegörelse.

Det var under natten den 11 november som larmet gick att det brann i en bostad i Vättersnäs. I bostaden bor det en person som arbetar som polis. När attacken utfördes vistades det tre personer i bostaden men ingen av dem skadades fysiskt.

Polisen spärrade snabbt av området och gjorde en teknisk undersökning samtidigt som man brottsrubricerade det hela som mordbrand. Rubriceringen ändrades så småningom till grov mordbrand men det slutade istället med grov skadegörelse.

Efter händelsen har det varit ganska tyst. Polisen har under utredningen bland annat med att knacka dörr och förhöra personer som bor i flerfamiljshuset.

Nu har utredningen gått så långt att en man häktats. Han anhölls i söndags.