Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attack mot polismans bostad

En polismans bostad på Vättersnäs utsattes under natten mot söndag för en attack. Någon eller några personer kastade då in stenar och andra föremål i bostaden med bland annat rökutveckling som följd. – Vi har inlett en förundersökning om misstänkt grov mordbrand, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Det var vid 02-tiden i natt som polisen larmades till en bostad på Vättersnäs med anledning av en brand.

Någon eller några personer hade kastat stenar och andra föremål mot en adress där det bland annat bor en person som jobbar på Polisen.

Polisens presstalesperson Monica Bergström uppger att det fanns tre personer i bostaden vid attacken.

Bostaden är belägen i ett flerfamiljshus och alla lägenheter fick utrymmas. Polisen spärrade av adressen för att kunna genomföra en teknisk undersökning.

Utreds som grov mordbrand

En förundersökning om misstänkt mordbrand inleddes, men på söndagsförmiddagen ändrades brottsrubriceringen till grov mordbrand.

– Ingen person har skadats fysiskt vid händelsen, säger Monica Bergström.

Enligt henne finns det inte någon konkret hotbild mot den utsatte polismannen.

Söker vittnen

En rad utredningsåtgärder pågår och under dagen kommer polisen bland annat arbeta med att knacka dörr i området och prata med målsägaren samt andra som bor i den aktuella fastigheten. Eventuell övervakningsfilm kommer också att hämtas in.

Polisen uppger att de är mycket intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser före och/eller vid tiden för händelsen.