Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avgjorde igen: ”Kul att bidra”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Två matcher. Två matchavgörande mål. Sju poäng på nio matcher. Sebastian Wännström har på allvar klivit fram för sitt HV71.

Snacka om islossning för Sebastian Wännström.

HV-forwarden hade i början av säsongen det riktigt tungt och fick begränsat med speltid under Johan Lindbom.

När Stephan ”Lillis” Lundh tog över huvudansvaret kom också förtroendet för nummer 73.

I den första matchen mot Rögle satte just Wännström det matchavgörande målet. Därefter har det bara rullat på för 27-åringen.

Mot Örebro på söndagseftermiddagen satte han sitt sjunde poäng på nio matcher med sitt matchavgörande 2–1-mål.

– Det var bra gjort av (Mattias) Tedenby som drar några gubbar och lägger en bra dropp. Det var bara att skjuta, säger Wännström.

Målet var Wännströms andra på lika många matcher. Och precis som i fredagens hemmadrabbning mot Malmö blev 2–1-målet matchvinnande.

– Det var inte vår bästa match kanske. Men det är starkt att komma tillbaka ännu en gång och avgöra där i slutet (när Robin Figren satte 3–1 i sista perioden), säger Wännström.

– Det är en riktigt bra laginsats i dag som i alla andra matcher. Vi kommer ihop som lag och krigar stenhårt och lyckas vinna på det. Men det är så klart kul att bidra.

I takt med att poängen har börjat trilla in har även speltiden ökat för forwarden som sitter på ett utgående kontrakt.

– Det har varit roligt på slutet. Jag har fått spela så som jag har gjort tidigare år. De första 15 matcherna blev det inte så mycket istid, säger Wännström.

Hyllar talangen

Wännström må ha avgjort matchen. Men det var en av klubbens talanger som såg till att påbörja vändningen.

Efter drygt två minuter av den andra perioden skickade 19-årige Max Wennlund in 1–1 från en liknande position som Wännström bara 35 sekunder senare kunde avgöra matchen från.

Målet var Wennlunds första i SHL efter att tidigare ha gått poänglös från de totalt tolv matcher han gjort i HV71:s a-lag den här säsongen och förra.

– Han gör det riktigt bra. Kommer in som en ungtupp och bidrar med energi och tar för sig i det offensiva spelet. Det var kul att han fick göra mål, säger Wännström.

Wennlund lovordas också av Stephan ”Lillis” Lundh.

– Han gör det grymt bra, fantastiskt bra. Vi tar upp killar från fabriken som kommer in och gör det fantastiskt bra. Han är inte bara med utan han tillför också något till laget, säger Lundh.

Läs även