Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hånade avliden HV-supporter igen

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Den HV71-supporter som avled i en trafikolycka i somras blev återigen hånad i Saab Arena i Linköping. – Man blir både förbannad och ledsen, säger Michael Agestav från North Bank Supporters till Sportbladet.

När HV71 och Linköping möttes i Saab Arena i september hånades en HV-supporter som omkom efter en motorcykelolycka i Huskvarna i somras.

Några personer på hemmasektionen vecklade ut en banderoll och gjorde gasrörelse med sina händer för att håna den avlidne HV-supportern.

Både LHC och supportergruppen White Lions tog omgående avstånd från händelsen och senare identifierades två personer som låg bakom hånet. Klubben valde att stänga av de båda från arenan under två år.

"Mådde jättedåligt"

När LHC och HV71 möttes i Saab Arena på lördagskvällen skedde det igen. Det rapporterar Sportbladet.

– Det var uppenbart att de hånade honom som körde ihjäl sig igen. Det jobbiga är att två av hans kompisar var på plats och mådde jättedåligt. Man blir både förbannad och ledsen. Och rädd för att folk inte har mer empati. Det här kommer inte spontant, man har förberett det, så hur kan man inte under planeringen förstå att det inte är så lyckat? säger Michael Agestav, vice ordförande i HV71:s supporterförening North Bank Supporters, till tidningen.

Personen som gjorde tecknet hämtades ner från läktaren och kompisarna togs om hand av personal i arenan.

Skrivit Facebookinlägg

Händelsen fördöms av Niclas Wilhelmsson, som är ordförande i White Lions.

– Jag har förstått att det är en person som gjort något dumt och avvisats. Det är ett bedrövligt beteende. Att det händer igen, som det verkar vara, är jävligt illa. Vi kan inte ha koll på alla inne på arenan men det här har absolut gått över gränsen, säger han till Sportbladet.

Personen riskerar nu att stängas av från arenan i två år.

Den omkomne HV-supporterns mamma har, förståeligt nog, tagit illa vid sig och publicerade ett öppet Facebookinlägg på söndagseftermiddagen.

”Vad är det i ert beteende som gör att ni utsätter oss återigen med detta? Hampus har förolyckats i en fruktansvärd olycka, han är död, mitt enda barn finns inte mer. Jag kämpar varje dag för att orka vidare, ni borde skämmas” skriver hon bland annat.

LHC startar utredning

Linköping skriver på sin sajt på måndagen att klubben påbörjat en utredning.

”Under matchen avlägsnades personen som utfört handlingen från arenan av LHC’s säkerhetspersonal. Våra tankar går till den avlidnes familj som får utstå detta missgrepp men vill samtidigt meddela att vi kommer gå till botten med händelsen”, skriver klubbens tillförordnade klubbchef Anders Bouvin.