Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi tror mycket på detta"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Igår avslöjade Jnytt att Jönköpings Södra kommer att anställa Andreas Jankevics som ny sportchef. Idag bekräftade J-Södra på en presskonferens att den förre J-Södratränaren är klar för en återkomst till föreningen.

Idag klockan 13:00 kallade Jönköpings Södra kallat till presskonferens. En presskonferens där klubben enligt pressutskicket skulle presentera "föreningens senaste nyhet."

Och som väntat var det Andreas Jankevics som presenterades som ny sportchef i föreningen.

- Att tillsätta en sportchef är en viktig pusselbit i vårt långsiktiga tänk. Det långsiktiga arbetet har trots degraderingen till Superettan inte ändrats vad gäller strategiarbete och vår målsättning kvarstår. Där är Andras viktig, säger klubbens ordförande Mats Tidstrand och fortsätter:

- Vi skapade förutsättningarna inför säsongen 2017 med en organisationsförändring där Fredrik (Ståhl) är klubbchef över administrativa delar och så skapade vi en sportslig del med plats för en sportchef.

"Kul att komma tillbaka"

Jankevics har även ett förflutet i Haga, Hallby, Tenhult och Husqvarna FF. Han har efter tiden i J-Södra också varit med i ledarstaben i Halmstads BK och i Astrio.

- Först och främst är det kul att vara tillbaka i en klubb jag varit i tidigare, det är kul att komma tillbaka. Jag fick höra styrelsens tankar och den långsiktighet de önskar attraherade mig där en grundpelare är vår akademi. Vi måste kunna utveckla spelare under tid. Vi vill göra oss bergfasta i allsvenskan genom tydlighet sportsligt över tid, säger Jankevics.

J-Södra har saknat sportchef och man har haft Christer Persson som både assisterande tränare och scoutingansvarig. Nu är i stället tanken att Persson ska avlastats efter det att han klev in som manager när J-Södra sparkade Jörgen Wålemark.

- Vi tror jättemycket på detta för att ta ytterligare kliv. För att jobba mot våra långsiktiga mål har vi sedan vi organiserade om vetat att vi behövt en sportchef. Att det inte blivit så tidigare beror på olika faktorer, och självklart ekonomin. Nu är vi glada att ha det på plats, säger Tidstrand.