Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjar: Jakten på talangen

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras Alexander Jallow är ett hett villebråd. Nu kan Jnytt avslöja att danska Nordsjälland har följt ytterbacken under säsongen. – Jag kan inte säga något om det, säger Jallow om intresset.

Jnytt kan avslöja att flera klubbar är intresserade av Jönköpings Södras 20-årige ytterback Alexander Jallow.

En av klubbarna ska vara danska Nordsjälland, en klubb som sedan tidigare också är intresserade av J-Södras Peter Gwargis.

Nordsjälland fanns bland annat på plats i Borås för att titta på såväl Jallow som Gwargis när J-Södra mötte Norrby.

När Jnytt når den vindsnabbe ytterbacken är han fåordig, men han bekräftar att det finns visst intresse.

– Jag vet att det finns klubbar som har kollat, säger Alexander Jallow.

Nordsjälland?

– Jag kan inte säga något om det, säger Jallow.

Vad säger du om att det finns intresse?

– Ingenting. Jag har kontrakt med J-Södra och har fullt fokus på Södra.

Jönköpings Södras sportchef Andreas Jankevics kommenterar ryktet kring Jallow.

– Intresse finns runt många av våra spelare, det är fullt normalt. Är de dessutom unga och presterar bra brukar intresset vara större.

Finns något konkret gällande Jallow?

– Nej.

Tre ut?

Vidare kan det komma att bli viss ruljans i J-Södras trupp under sommaren. Man jagar enligt uppgifter en anfallare, men innan man gör klart med en ny spelare behöver man tunna en redan för bred trupp.

Källor till Jnytt säger att klubben jobbar på att hitta en ny lösning åt Fredrik Olsson. Olsson har haft ett stökigt 2018 som började med att han var sjuk under träningslägret i Spanien i vintras, och sedan har han dragits med skadebekymmer under stora delar av säsongen. Och när han har spelat har han inte övertygat.

– Vi har inte diskuterat någon sådan lösning internt med någon spelare. Att det kan ske med någon är möjligt men sådana beslut tar man oftast efter vårsäsongen är spelad och att man har diskuterat med spelaren, säger Andreas Jankevics.

Backen Markus Johansson och mittfältaren Anton Andreasson kommer, om inget oförutsett händer, att lämna klubben när deras kontrakt går ut nu i sommar.

– Inget är klart. Det är en process fram till slutdatum där vi pratar med våra spelare. Därefter kommunicerar vi om vi fortsätter vårt samarbete eller om vi säger lycka till till varandra, säger Jankevics.

Jnytt har sökt Alexander Jallows agent, Stefan Selakovic, för en kommentar.