Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avslöjar: Klubbarna som jagar Gwargis

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

En engelsk, en fransk och en dansk. Jnytt kan nu avslöja att tre klubbar är särskilt intresserade av Jönköpings Södras talang Peter Gwargis

Tidigare i dag har Jnytt skrivit om att Jönköpings Södras 17-årige talang Peter Gwargis är ett hett villebråd i Europa.

Fotbollstransfers.com var först att rapportera om att klubbar har visat ett visst intresse för spelaren som kom till J-Södra från Husqvarna FF inför den här säsongen.

Nu kan Jnytt avslöja att tre klubbar sticker ut mer än andra i sitt intresse. Danska Nordsjälland var på plats i Borås för att titta på Gwargis mot Norrby. Hur det slutade? Peter Gwargis avgjorde med ett fint frisparksmål och Nordsjällands intresse stärktes.

Frankrike och England

Övriga klubbar som är tydliga med sitt intresse för Peter Gwargis, som så sent som i fredags gjorde två mål i J-Södras segermatch mot Gefle, är franska Ligue 1-laget Bordeaux och engelska och nyligen Premier League-degraderade Stoke.

- Jag kan inte kommentera några klubbar och Peter är dessutom så pass ointresserad av det nu och har fullt fokus på J-Södra. Vi känner inget behov av att nämna några klubbar. Peter spelar i J-Södra och har fullt fokus på det, säger Gwargis agent Christian Shamoun, till Jnytt.

"Har en dialog med klubbar som visar intresse"

Så sent som i fredags blev Peter Gwargis står matchvinnare för J-Södra när han gjorde båda lagets mål i segern mot Gefle. Shamoun säger att det finns intresse för 17-åringen.

- Det är naturligt med frågeställningen, men sanningen är att Peter mår väldigt bra där han är och är i en bra fas av sin karriär. Sen finns det intresse, och det vore konstigt annars. Jag som rådgivare gör mitt jobb och har en dialog med klubbarna som har frågor och visar intresse, men som sagt, allt fokus ligger på J-Södra, säger Shamoun och fortsätter:

- Hela grejen är överspelad tycker jag, men så är det när en spelare gör det bra. Vi har en ständig dialog med klubben och både vi och dem vet vad som händer runt Peter.

J-Södras sportchef Andreas Jankevics sa under måndagsförmiddagen följande till Jnytt:

– Att det finns intresse, lösa tankar och förfrågningar. Det gör det nog kring de flesta av våra unga spelare men vi har inget konkret gällande honom.

– Tanken är inte att sälja honom, tanken är att han ska fortsätta att utvecklas hos oss. Vårt fokus är att han ska vara lugn och trygg och fortsätta utvecklas i vår miljö.

Gwargis har tidigare provspelat med Feyenoord.