Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya uppgifter om jättesprickan

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

För fyra år sedan lämnade Andreas Johansson tränaruppdraget i HV71 under uppmärksammade former. I Hockeypuls podcast talar han nu ut om den turbulenta tiden – och förnekar att han färgmarkerade spelarna.

Sommaren 2015 lämnade Andreas Johansson tränarjobbet i HV71 i förtid. Beskedet kom efter några turbulenta veckor sedan Sportbladet gått ut med nyheten att sportchefsduon Johan Davidsson och Johan Hult hotade med att säga upp sig ifall Johansson blev kvar på sin post.

I ett senare skede rapporterade JP.se att Johansson hade använt sig av gröna och röda ringar för att på så sätt kunna frysa ut spelare. Det var även något som bekräftades för Jnytt.

– Allt kring tavlan stämmer. Det där är helt sjukt. Jag har aldrig varit med om något liknande, sade en spelare till Jnytt.

Ger ny bild

Nu, fyra år senare, ger Johansson en ny bild av den uppkomna situationen.

– Jag ska vara helt ärlig, jag petade några spelare som inte var bra nog och tjänade 200 000-300 000 i månaden, men de var kompisar med sportcheferna. Punkt slut, säger han i Hockeypuls podcast.

Han tycker inte, med facit i hand, att han skulle ha behandlat vissa spelare på ett annat sätt.

– Jag blev rekryterad för att de året innan blivit tia med 71 poäng. Det fick vara nog. Vi kom femma med drygt 90 poäng. Jag fick kritik när vi ledde serien för att jag behandlade de yngre spelarna för bra. Då ledde HV serien för första gången på hur länge som helst. Det handlar om en-två spelare som kände sig sårade.

Han förnekar att han ritade gröna och röda ringar och färgmarkerade spelarna.

– Färgsystemet är inget märkvärdigt, det blev förstorat. Det är något många företagsledare använder sig av och faktum är att jag inte gjorde cirklarna. Jag var i Spanien när det hände.

”Andra som jag jobbat med”

På frågan om vem som hade gjort det svarar han:

– Det var andra som jag jobbat med. Det var ritat på en taktiktavla som inte ens var min. De hade tagit sig in på kontoret och tagit tavlan.

– Det är så här: Man gör laget, så här ser det ut till nästa år. Vilka är med i båten? Okej, de här vet vi är med i båten och köper det vi säger – de är gröna. Sedan har vi några som kan vara med, men det beror på vilken sida som är starkast – ja, då är de röda.

Andreas Johansson har efter tiden i HV71 varit tränare för Modo och Färjestads J20-lag.

Lyssna på podcastavsnittet i sin helhet!