Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 värvar back från SHL-rivalen

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 breddar backsidan. Backen Jesper Williamsson, 29, återvänder till klubben efter fyra år i SHL-rivalen Rögle.

Jesper Williamsson vänder hem.

– Det ska bli fantastiskt kul. När Johan Hult frågade om jag var sugen på att komma tillbaka så kändes det som något spännande, säger Williamsson.

HV71 offentliggjorde värvningen på torsdagseftermiddagen. Övergången kom bara timmar efter att Rögle meddelat att Williamsson skulle lämna klubben – trots att backen hade ett år kvar på sitt kontrakt.

Det året kommer 29-åringen i stället att tillbringa i Jönköping. Avtalet med HV71 gäller över en säsong.

Värvningen av Williamsson gör att Jönköpingsklubben nu har sju backar under kontrakt. Det senaste tillskottet väntas – åtminstone inledningsvis – få en någon undanskymd roll där han i stället plockas in för att bredda backsidan.

– Vi behöver addera ett djup till vår backbesättning och därför är vi väldigt glada över att kunna knyta till oss Jesper. Det är en kille med ett bra driv på såväl träningar som match och som har en fin defensiv uppsida, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i en kommentar.

Williamsson själv är medveten om vad den nygamla klubben förväntar sig utav honom.

– Jag ska verkligen ge mitt yttersta varje dag för att få mycket istid, säger Williamsson.

Att backen nu återvänder till HV71 följer ett tydligt mönster från klubbens sida. Johan Hult har flera gånger säkrat upp spelare som tidigare representerat laget.

Williamsson gjorde sin första SHL-match för HV säsongen 2008/09. Han lämnade för Rögle inför säsongen 2015/16.

– Det känns väldigt kul att få representera HV igen, säger Williamsson.

Hur har du utvecklas sedan du var i HV71?

– Det är väl just att man är fyra år äldre och har spelat mycket. Man har skaffat sig en del rutin.

Hur ser du tillbaka på din tid i Rögle?

– Den var fantastisk kul. Framför allt den sista säsongen var rolig när man fick vara med och spela i klubbens första slutspel på 25 år. Det var en framgång även fast man aldrig vill åka ut så tidigt så vi gjorde.