Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backens första mål i HV71:s storkross

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Det blev en fullskalig överkörning i Kinnarps arena på tisdagskvällen. HV71 krossade Timrå med hela 7–1. Laget tog därmed en viktig seger i jakten på en kvartsfinalplats.

Det syntes i hela Kinnarps arena när Markus Lauridsen slet bort den metaforiska apan från sin rygg.

För efter att ha gått mållös i 50 raka SHL-matcher noterades den danske backen för sin första fullträff i HV71 när han smackade in 1–0 hemma mot Timrå från sin backposition.

Den senaste gången backen gjorde mål i SHL-sammanhang var i januari 2017. Då i Leksands tröja. Målgesten, att slita bort apan från ryggen, markerade därmed slutet på en lång måltorka.

– Den (målgesten) bara kom. Det var skönt, säger Lauridsen.

– Det känns riktigt skönt att få vara med och bidra.

Har du tänkt på att du inte har gjort mål?

– Det är klart man tänker på det men man måste vara proffsig nog att fokusera på rätt saker och inte bli frustrerad. Förhoppningsvis kommer det lossna lite nu, säger Lauridsen.

Tjugosjuåringens danska dynamit blev också startskottet för en HV-målkavalkad mot tabelljumbon från Medelpad.

Bara några minuter efter ledningspucken satte den förre Timråspelaren Johan Johnsson 2–0 när han elegant serverades av Oscar Sundh.

HV-forwarden vände bort sin back och frispelade sin lagkamrat som enkelt kunde raka in sitt tredje mål för säsongen.

Tedenby showade

Timrå reducerade visserligen i spel i numerärt överläge. Men mycket mer än så var det egentligen aldrig från gästernas sida.

I stället kunde Mattias Tedenby nästan stänga matchen i slutet av den första perioden när han knuffade bort en Timråback, lurade ned Niklas Svedberg i motståndarmålet och lade in 3–1. Målet var forwardens tredje på två matcher.

I den andra perioden fullbordades överkörningen.

Anton Bengtsson snärtade upp 4–1 i krysset. Kort senare satte Simon Önerud 5–1 från en liknande position. Robin Figren slagskottade därefter in hemmalagets sjätte mål för kvällen. Bengtsson stängde mittenakten med att skicka upp sitt andra mål i krysset när han satte 7–1 med två sekunder kvar av perioden.

– Det är ingen vanlig SHL-match. Så det var kul att få en sådan match också, säger Lauridsen.

Just Bengtsson noterades för två mål och två målgivande passningar den här matchen.

Segern var HV71:s målmässigt största den här säsongen. Tidigare har laget bland annat knäckt Mora med 6–0 hemma i Kinnarps arena.

Hänger på i toppstriden

Fullpottaren visade prov på varför laget nu lyckats resa sig efter den tunga hösten. HV var helt enkelt ett par nummer större än det gästande bottenlaget.

Målskyttet var vasst i offensiv zon samtidigt som Felix Sandström svarade för ett par räddningar av hög klass när Timrå besökte HV-zonen.

Segern är också av stor betydelse i den råjämna SHL-tabellen. HV71 ligger i skrivande stund på femte plats i tabellen.

– Det är riktigt viktiga poäng. Så kommer det att vara under resten av grundserien. Så det gäller att hålla sig ödmjuk, säger Lauridsen.

Serieledaren Luleå är bara fem poäng före Jönköpingslaget. En utveckling som inte var särskilt trolig efter den långa svackan tidigare under säsongen.

– Vi har jobbat hårt för att komma hit. Det är något vi kan ta med oss, att vi hade en svacka som vi kunde ta oss ur och ligga där vi ligger nu, säger Lauridsen.

Centerduon klev av

I den tredje perioden klev såväl David Gustafsson som Joakim Andersson av isen.

Gustafssons medverkan var egentligen inte planerad. Men då centern kände sig tillräckligt bra i sin axel togs beslutet att han skulle spela matchen. Att han klev av var en ren säkerhetsåtgärd, enligt HV71:s assisterande tränare Jonas Holmström.

Samma sak gällde för Joakim Andersson som klev av som en säkerhetsåtgärd då han tidigare under veckan har haft en känning på underkroppen, säger Holmström.

JnyttTV. Presskonferensen efter matchen och Oscar Sundh om HV:s dunderkross.

Läser du i appen och vill se alla bilder? Klicka här.

Läs även