Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backtalangen lämnar HV71 för Dalen

Den senaste säsongen gjorde han fem matcher med HC Dalen. Nu blir det en permanent övergång för Jaeden Martin, som därmed lämnar HV71.

Jaeden Martin har under stora delar av sin karriär tillhört moderklubben HV71. Men mellan 2016 och 2019 representerade han IK Oskarshamn, där han mestadels spelade J18- och J20-hockey.

Inför den nyss avslutade säsongen återvände han till HV71, där han gjorde 44 matcher med J20-laget. Men han var även utlånad till HC Dalen i fem matcher.

Nu blir det en permanent övergång.

– Jag trivdes riktigt bra i Dalen de tillfällen jag representerade laget under säsongen. Samtidigt så känner jag att jag vill vara med på resan som laget nu befinner sig på det känns som det är något riktigt bra på gång så det var ett ganska enkelt beslut för mig att ta. Om jag ska beskriva mig själv som spelare så är jag är en fysisk tvåvägsback med fokus på defensiven, säger Jaeden Martin till Norrahammarsklubbens webbplats.

Kontraktet gäller i en säsong.

– Jaeden har varit utlånad från Oskarshamn till HV71 J20 vilket gjort att övergången dragit ut lite på tiden, så det känns skönt att vi nu lyckats nå en permanent övergång. Han är en fysiskt stark back och besitter kvaliteter i defensiven som kommer att lyfta oss och vi ser fram emot att se vad han kommer att uträtta i HC Dalen, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i Dalen.