Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bad om vatten - hotade kvinna

En kvinna skulle gå ut och kasta sopor. På väg tillbaka till sin bostad följde två män efter kvinnan och hotade därefter med sig smycken. Nu är polisen intresserade av allmänhetens tips.

Sent på torsdagskvällen, runt klockan 22:30, gick en kvinna i 50-årsåldern ut för att kasta sopor. Två män, som beskrivs vara i 20-25-årsåldern, bad då om ett glas vatten och fick följa med till bostaden.

Därefter följde männen med in i bostaden där de hotade till sig smycken. Händelsen utspelade sig i vattenledningsområdet.

– Patruller åkte till platsen, bland annat hundpatrull, och gjorde undersökningar. Vi har säkrat vissa spår och under dagen kommer vi knacka dörr i området, säger polisens förundersökningsledare Christian Sörman.

– Det har hänt utanför ett villaområde och vi är intresserade av iakttagelser som folk i området kan ha gjort. Om två män som har uppehållit sig där och varit undvikande eller avvikit på ett märkligt sätt. Flera personer borde ha sett det här.

"Vill se vad dörrknackningen ger"

Polisen har i nuläget inga misstänkta gärningspersoner, men vill inte gå ut med vilka spår de säkrat eller om personerna lämnade i bil eller till fots. De är även tystlåtna angående hotet och om något tillhygge ska ha varit inblandat.

– Vi vill se lite vad dörrknackningen ger innan vi går ut med mer information. Och sen är vi tacksamma för alla uppgifter runt avvikande beteende i området.

Polisen hade under fredagsförmiddagen inte fått någon värdering av smyckena som kvinnan blev av med. Kvinnan ska ha varit ensam hemma när personerna slog till och enligt Christian Sörman har det inte varit några liknande händelser i området i närtid.

En kvinna i Månsarp uppger till Jnytt att hon och hennes man uppmanades att släppa in en okänd man i sin bostad runt klockan 00:30. Polisens presstalesperson Monica Bergström bekräftar att de varit även där.

– Det stämmer. Vi fick in två samtal om det och åkte dit. Men det är inget brott att knacka på hos någon. Däremot anträffade vi en man i 25-årsåldern i närheten och tog med honom enligt Lob. Men han är inte misstänkt för något brott, säger Monica Bergström till Jnytt.