Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför stänger badhusen

Två av kommunens badhus kommer att renoveras för nästan 30 miljoner kronor. Ett av dem stängs i minst ett år.

Det är ingen nyhet att flera av kommunens badhus är i stort behov av uppfräschning. Nu står det klart att badhuset i Norrahammar kommer att stängas i minst ett år för renovering från och med i höst. Det rapporterar JP.

Badhuset, som byggdes på1970-talet, är rejält slitet och renoveringen kommer kosta cirka 18,6 miljoner kronor. Därefter är ambitionen att badhuset ska hålla i många år framöver.

I början av nästa höst ska även Attarpsbadet i Bankeryd genomgå en renoveringen för 12,3 miljoner kronor. Istället för kakel och klinkers i bassängen kommer man försöka montera dit en rostfri balja.

– Det är en väl beprövad metod som också blir billigare eftersom baljan inte kräver något underhåll, säger områdesförvaltare Kenneth Dahlros till JP.

Han tillägger att utomhusbadet förra året hade omkring 40 000 besök och att det därför är en stor fördel att renoveringen kan ske under vinterhalvåret.

”Kommer att märkas”

Värre blir det för alla motionssimmare och elever som går på simskola i Norrahammar. Förra året hade badhuset 49 000 besök.

– Det är klart att det kommer att märkas att vi tappar en bassäng så nu gäller det att växla upp. Kanske kan vi förlänga säsongen både vår och höst på något utomhusbad, säger Martin Gårlin, enhetschef för idrottsverksamheten i kommunen.

Många väntar även på besked om när och hur Rosenlundsbadet ska renoveras eller om det istället ska byggas nytt.

Thomas Bergholm, teknisk direktör i Jönköpings kommun, säger till JP att badanläggningen som mest klarar ytterligare fem till sex år.